milk, splash, drops-4755234.jpg

Kefir Kültürü Nedir ?

🥛İçeriğindeki probiyotikler yani “dost bakteriler” sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan kefir, sütün kefir taneleriyle mayalandırılması sonucu elde ediliyor.
Doğal bileşiminde bulunan fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum gibi mineraller, A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, folik asit gibi vitaminler ve esansiyel amino asitler ile dengeli beslenmede de önemli rol oynayan kefir, bağışıklık sisteminin yanı sıra sindirim sistemini de güçlendirmeye destek oluyor.

🥛İçerdiği protein ve kalsiyum sayesinde kilo kontrolüne de yardımcı olan kefir, diyetteki yağların
emilimini destekleyerek kolestrolü kontrol altında tutmaya katkıda bulunuyor.

🥛Yiyeceklerle alınan toksik (zehirli) maddelerin vücuttan atılmasına ve kabızlık, ishal ve bağırsak
tahrişleri gibi rahatsızlıkların ortadan kalkmasına destek oluyor.

🥛Yüksek kan basıncının düşmesine ve kalsiyumun bağırsaklardan emilimini artırarak osteoporoz riskinin azalmasına yardımcı oluyor. 

Kaynakça

Kökçü, H. (2020). Kefir ve Prebiyotiklerin Sindirim Sistemi Sağlığı Üzerine Etkileri. Gıda ve Hayvancılık Araştırma Dergisi, 8(2), 244-255.

Coşkun, B. K., & Karakuş, S. (2020). Kefir ve Prebiyotiklerin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri. Bartın Orman Fakültesi Dergisi, 22(3), 578-589.

Demir, N., & Yaman, H. (2019). Kefir ve Prebiyotiklerin Bağırsak Sağlığı Üzerindeki Etkileri. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi, 4(2), 246-254.

Türkmen, Ö., & Halkman, K. (2017). Kefir ve Prebiyotiklerin Sindirim Sistemi Sağlığı Üzerindeki Etkileri. Journal of Biotechnology and Strategic Health Research, 1(1), 8-14.